Welkom bij kwekerij Bloeiers | Slootdorp
06 12 929 749

Blad voor buiten

Blad voor Buiten zijn planten met prachtige bladstructuren voor uw tuin en terras.

Het omvat een diverse groep van planten met verschillende eigenschappen. Ze hebben 1 ding gemeen; het gaat hoofdzakelijk om het blad.

Trifolium repens: Klaver. Is een vaste plant die geselecteerd is in verschillende bladkleuren. Het is een winterharde, vaste plant die zowel in de zon als de schaduw kan groeien. Een gemakkelijke plant die volgend jaar weer terugkomt!

Coleus: Siernetel. Een plant die verkrijgbaar is in heel veel verschillende kleuren. Vroegen vaak te zien bij oma in huis maar de nieuwe selecties kunnen prima naar buiten als de nachttemperatuur boven de 10 graden is. Het blad is wat dun, om beschadigingen te voorkomen zet hem op een luwe plek, liefst in de halfschaduw. In de zomer kunnen blauwe bloemaren ontstaan. Als je ze niet mooi vind kan je ze er gewoon uitknippen. In de herfst kan je de plant naar binnen halen en als kamerplant gebruiken.

Farfugium japonicum "Wavy Gravy": Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit Korea, Japan en Taiwan. Een prachtig, dik vaak gekruld blad. Wordt ongeveer 40 cm hoog, wintergroen. Vrij vochtig houden, liefst in de halfschaduw. Redelijk winterhard, goed te overwinteren in pot (eventueel met winterdek).