Welkom bij kwekerij Bloeiers | Slootdorp
06 12 929 749

Komkommertijd

Het is ongeveer 20 jaar geleden dat ik een artikel in het blad ‘Groei-en-Bloei’ zag over deze bijzondere siervruchten. We woonden in Brabant, en waren net gestart met de teelt van snijbloemen en ik zag dit als een leuke aanvulling. Het eerste jaar hebben we van 4 soortjes een stuk of 20 planten geteeld. Wij waren meteen enthousiast en zijn de teelt gaan optimaliseren. We hebben er steeds meer soorten bij gezocht. Inmiddels wonen we al weer 17 jaar in Noord-Holland, telen we zo’n 50 verschillende, bijzondere siervruchten in de kas met een oppervlakte van een kleine hectare.

 

We blijven altijd op zoek naar bijzondere vruchten die we voor de decoratieve markt kunnen telen. Naast komkommers zijn er in de loop van de tijd ook aubergines, tomaten, pepers, pompoenen en kalebassen bijgekomen. We zoeken altijd vruchten die heel decoratief zijn en daarnaast ook lang houdbaar. Elk jaar testen we weer nieuwe soorten en beoordelen we of ze volgend jaar weer een plekje in de jungle krijgen.

 

Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen in onze kassen? Een weekend per jaar hebben we ‘Kijk-en-Koopdagen’ voor particulieren. Dit jaar op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019. Daarnaast zijn de siervruchten verkrijgbaar via de webwinkel van Bloeiers en op de Boerenversmarkt op 7 en 8 september. Voor actuele informatie raadpleeg onze agenda op de site.