Visie

Bloeiers is een kwekerij van planten. In het voorjaar telen we eenjarige zomerbloeiers, hangpotten, kruiden en bijzondere groenten voor de verkoop aan huis en aan de handel.  In de zomer en de nazomer telen we bijzondere groenten/ vruchten voor decoratie. De verkoop van deze vruchten is voornamelijk aan de groothandel.

 

Uitgangspunt bij de teelt van onze producten is kwaliteit, diversiteit en duurzaamheid. We streven naar een hoge kwaliteit door planten langzaam te laten groeien, weinig te stoken en met de hand water te geven. Zo kunnen wij constant de kwaliteit in de gaten houden en bijsturen waar mogelijk. De diversiteit bij Bloeiers is groot. Elk jaar worden de Flowertrials  en open dagen van toeleveranciers bezocht met de nieuwste soorten waaruit een keuze wordt gemaakt. Daarnaast testen wij als kwekerij soorten voor een aantal bedrijven in de precommerciele fase. Zo hebben wij altijd de nieuwste soorten in huis!  

 

Duurzaamheid is bij ons een vanzelfsprekend begrip. Wij beperken de inzet van gewasbeschermingsmiddelen tot het minimum door onder andere veel te scouten en de inzet van biologische oplossingen. Pas als dit niet mogelijk is worden er op kleine schaal gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Daarnaast wordt het plastic en oud papier gescheiden en worden plantenresten op ons bedrijf gefermenteerd tot voedingsstoffen voor ons akkerbouwbedrijf. 

 

We registreren alles via het MilieuProjectSierteelt en MPS-Gap. Hierbij hebben wij de A-Kwalificatie. Wij zijn altijd bereid om vragen over de teelt persoonlijk te beantwoorden.

 

Bij Bloeiers streven we ernaar dat de klant met een mooi product en een blij gevoel de deur uitgaat!