Een nieuw begin

In week 4 komen onze eerste stekken weer aan. Deze stekken worden gesneden van moederplanten. Deze moederplanten staan vaak in Afrika, Israel of soms zelfs Zuid-Amerika. Daar zijn de omstandigheden gunstig qua licht en temperatuur waardoor de stekken groeikrachtig zijn. De stekken worden geplukt en verpakt per 100 stuks per soort, daarna zo snel mogelijk vervoerd. Meestal krijgen wij de stekken een dag of 5 na het plukken bij ons op de kwekerij. De stekjes worden bij ons dan weer meteen in plugjes geplant, onder een tunnel op een warme vloer gezet. Zo krijgen ze wat ze nodig hebben om wortels te vormen. Yes!! We zijn weer begonnen!

Elk jaar in januari staan we voor een nieuwe start. De kas is meestal net opgeruimd in de kerstvakantie en we bereiden ons voor op het komende seizoen. De waterleidingen worden weer opgehangen en gecontroleerd en gerepareerd. We maken de vloeren en wanden schoon en geven ons "interieur" een nieuw likje verf. Daarnaast maken een planning voor het komende jaar en plaatsen bestellingen de spullen die we nodig hebben.

Deze winter ben ik bezig om alle bloemenkaarten met informatie over de soorten, zo'n 600 stuks, te maken en te verbeteren. Een hele klus, maar als het gedaan is kunnen we weer een tijdje vooruit. Ook wel weer een leuke klus, een passende foto erbij zoeken en de juiste omschrijving noteren. Zeker met het bekijken van de foto's groeit de zin in het voorjaar. En als we de kerstvakantie eenmaal gehad hebben gaat het snel!