Verzorging

Gefeliciteerd met uw hangpot met eenjarige zomerbloeiers. Bij Bloeiers verlaten de planten de kwekerij pas als ze rijk bloeien en de consument direct van de prachtige planten kan genieten.  Alleen de planten die aan onze hoge eisen voldoen krijgen het label Het Beste van Bloeiers. 
 

Verzorgingstips:

Petunia
 Petunia – Deze plant met zijn grote bloemen in vele kleuren houdt van een plek in de zon of halfschaduw. Dagelijks  ruim water geven  en wekelijks voeding *) geven.  Als u de uitgebloeide bloemen eruit haalt zal de plant u belonen met telkens nieuwe bloemen.  

TIP: Een petunia kan je tot augustus terug knippen. Knip de plant terug tot  5 tot 7 cm boven de grond, geef voldoende water en voeding en na ongeveer 3 weken begint uw plant weer te bloeien! 

TIP: Haal de hanger van de plant en plaats hem op een verhoging zodat je er op kan kijken. 
 
Calibrachoa


Calibrachoa – Dit is het kleine zusje van de petunia; de bloemen zijn kleiner en en het blad is fijner. Calibrachoa wordt ook wel “Million Bells”genoemd. Het is een gemakkelijke plant die graag in de zon of halfschaduw staat. Dagelijks water en wekelijks voeding*) geven.  Het is niet nodig om de uitgebloeide bloemetjes er uit te halen. Deze verdrogen en dan zie je ze niet meer. De plant kan tot ver in het najaar doorbloeien!

TIP: Calibrachoa is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Bij Bloeiers mengen we ook de mooiste kleuren door elkaar zodat je een speels effect krijgt. Ook verkrijgbaar zijn Calibrachoa met dubbele bloemen.
 Lobelia
Lobelia- Een Lobelia heeft heel veel kleine bloemetjes en is verkrijgbaar in blauwe, witte en lila tinten. Een lobelia staat graag in de halfschaduw en moet voldoende vochtig gehouden worden.  Het is niet nodig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Wel wekelijks voeding*) geven voor een lange bloeitijd. 

TIP: Plant de hangpot in een grotere pot of mand met nieuwe potgrond. Zo heeft de plant een grotere buffer bij zomers weer en houdt hij het langer vol!
 Mixpot
Mixpot- Een mixpot bestaat uit verschillende soorten planten in 1 hangpot. Hiervan maken we verschillende samenstellingen. Een mixpot staat graag in de zon of de halfschaduw. Dagelijks water geven en wekelijks voeding*) toedienen. De uitgebloeide grotere bloemen verwijderen voor een mooie doorbloei. 

TIP: Snoei een mixpot een beetje bij zodat de pot mooi rond groeit. Eenjarige zomerbloeiers verdragen prima wat snoeiwerk; ze worden er zelfs nog mooier van!

  

*) Nog even iets over VOEDING: Eenjarige zomerbloeiers zijn planten die groeien en veel bloeien. Daarom kunnen ze niet presteren op alleen water. Bij ons op de kwekerij krijgen de planten dagelijks voedingsstoffen mee in het water. In de potgrond zit een buffer met voedingsstoffen maar na een week of 2,3 in het hoogseizoen raakt dat op. Daarom is het belangrijk dat u uw planten minimaal wekelijks voeding bijgeeft. Dit kan onder andere met vloeibare voeding voor Perk- en terrasplanten. Osmocote tabletten kan je in de potgrond duwen en geven langzaam voedingsstoffen af. Kies dan voor de tabletten met een werking van 5-6 maanden en doe eenmalig  3-4 tabletten in een hangpot. Dit is dan voldoende voor het hele seizoen. Bij ons in de kwekerij is ook onze “turbo voeding” verkrijgbaar. Dit is een makkelijk oplosbaar poeder, waarin alle voedingsstoffen voor uw eenjarige zomerbloeiers zitten. Anderhalve theelepel in een gieter van 10 liter is voldoende. 

 

Veel tuinplezier met uw hangpot!